Monday, March 3, 2014

Het Nieuwscentrum signaleert

Het Nieuwscentrum signaleert een controversieel nieuw nummer, een jaarlijks hoogtepunt en een rustige zesde: DustVanity Fair en Boat.

Altijd leuk om een tijdschrift te hebben dat in sommige winkels niet verkocht wordt omdat het controversieel is. Bijzonder aan de nieuwe nummer van het tijdschrift Dust is dat het allemaal reuze meevalt: op de cover staan twee blote mensen. In de jaren zeventig zou men van zo'n omslag niet blikken of blozen. Maar nu dus in de winkel met een plasticje en een zwarte balk over de edele delen. Binnen in dit magazine jonge jongensmodellen die van de straat lijken geplukt, wat hen met een ruwe geiligheid omgeeft die je doet afvragen of het om de jongens of om de mode gaat. Het knappe van Dust is dat het blad langs de afgrond van de goede smaak scheert en tegelijkertijd ook inhoud heeft door artikelen en fotoreportages uit bijvoorbeeld Iran, Polen, Jordanië en Duitsland.
125 pagina's, € 15,90

 

Wat the September Issue is voor de Amerikaanse Vogue is het Hollywood Issue voor Vanity Fair. Het begint altijd al bij de cover, die gefotografeerd is door de grote Annie Leibovitz. De geportretteerden zijn een mix van gearriveerde en veelbelovende sterren - sta je eenmaal op deze cover dan ben je arrivé. Nog nooit was de cover van het Hollywoodnummer zo gekleurd als dit jaar; bijna de helft van de acteurs is zwart. Dat is mede te danken aan het succes van Twelve Years a Slave van 'onze' Steve McQueen. En binnenin het blad: movies, stars, interviews, best pictures, Oscars and more.
248 pagina's, € 8,99En dan zijn er nog de mensen die in de schaduw heel rustig en kalm hun blaadjes maken. Boat Magazine is daar een voorbeeld van. De redactie verhuist per nummer naar een andere stad om onder te duiken in de ware couleur locale. Deze keer is het IJsland geworden. Dus komen het noorderlicht, de winter, de eigenwijze volksaard, de paarden en het eten en drinken aan de orde. Clichématig? Misschien. Maar Boat benadert haar onderwerpen steeds op een andere manier dan je zou verwachten, waardoor het tijdschrift blijft verrassen.
111 pagina's, € 11,50


No comments:

Post a Comment