Friday, December 20, 2013

De beste decemberboeken van het NieuwscentrumBovenkant formulier
Onderkant formulier

Het Nieuwscentrum zet de meestgevraagde decemberboeken op een rij: grachten, poezen, (bescheur- en kunst)kalenders, Ron Blaauw, De nieuwe wildernisTyrannen en Gummbah.

Volgens NRC Handelsblad een van de beste publicaties die rond het vierhonderdjarig bestaan van de grachten te krijgen is! Saskia van Loenen schreef: "In 92 pagina's lezen we onder meer over de laatste bewoners van de Gouden Bocht, verdronken wildplassers, het verleden als stinkende waterstad, branden die de grachtengordel teisterden, hondenslagers die loslopende honden de hersens insloegen, de iep als de boom van Amsterdam, en de corruptie en slavenhandel die tot de stadspaleizen leidden.'
92 pagina's
€ 7,95


Een betere Gazet bestaat er niet als het om het echt belangrijke poezen- en kattennieuws gaat dan de Poezenkrant. Het staat vol met interessante weetjes over poezen, hun levens en hun interesses. In dit nummer nationale brompot en historicus Maarten van Rossem over de intelligentie van katten. Het is een toelichting op de vraag die hij stelde bij de promotie van Paul Arnoldussen (zijn proefschrift is verschenen als Poezenkrant #57. Poes in verdrukking en verzet 1940-1945). Voorts de Katten en Lifestylepagina met MJ als fietskoerier, Poekie hopeloos beklemd, en andere relevante feline nieuwsfeiten.
35 pagina's
€ 5,-


Zoals u wellicht afgelopen week bij DWDD heeft gezien: als Kees van Kooten voorleest uit veertien jaar bescheurkalender (die 28 jaar geleden voor het laatst verscheen) is de humor nog even fris en sprankelend als toen. Nog een echt laatste keer is de bloemlezing Het groot bescheurboek herdrukt, ook wel vanwege zijn gewicht - 1,3 kilo - het telefoonboek van de humor genoemd! Grijp u kans voor het te laat is.
432 pagina's
€ 24,90


In navolging van de succesvolle Rotterdamse en Haagse toont De Grote Amsterdamse Kunstkalender 2014 op fiks formaat (29,7 x 34 cm, bijna drie kilo zwaar) elke dag het werk van een hedendaagse Amsterdamse kunstenaar. Deze bijzondere kunstkalender biedt een podium aan 365 gerenommeerde én aanstormende Amsterdamse kunstenaars, designers, grafisch vormgevers, modeontwerpers, fotografen en architecten.
365 pagina's
€ 34.95


In een van 's werelds dichtstbevolkte landen heeft zich een natuurgebied ontwikkeld van internationale allure: de Oostvaardersplassen. Hier bepaalt de natuur het ritme. Twee jaar lang volgde een filmteam de vossen, ganzen, ijsvogels, herten en de grootste kudde wilde paarden ter wereld. Het resultaat is een natuurfilm zoals die nog nooit eerder in Nederland is gemaakt. De 'Circle of Life' van de Oostvaardersplassen wordt schitterend in beeld gebracht. Soms aangrijpend maar ook humoristisch en vertederend.
191 pagina's
€ 24,95


Nog meer akelige dictators in dit kwartet met 32 speelkaarten. De spelcategorieën zijn: kolonialisten, rebellen, racisten, klerikaalfaschisten & anti-communisten. Onderverdeling per persoon: geboortejaar, leeftijd bij aantreden als dictator, dominantieperiode, aantal slachtoffers en de mate van zelfverrijking. Fraaie figuren als: Leopold II, Mswati III, Kim Jong-un, Chiang Kai-shek, Assad, Mubarak, Banzer, Botha, Ben-Ali. Heb je ook de twee eerdere delen (Tyrannen-Quartet I, Tyrannen-Quartet II) van dit kwartet kun je de drie spellen samenvoegen en de wereld laten regeren door louter creeps!
Ter verhoging van de feestvreugde zijn de spellen in het Duits.
342 pagina's
€ 9,90


 

Gummbah behoeft geen introductie maar misschien zijn personage Wim Kut wel. Wim verschijnt regelmatig in de Volkskrant en het Belgische tijdschrift Humo. Hij is dol op telefoneren en geeft iedereen een legitieme reden om 'kut' te zeggen. Kuts avonturen zijn aangevuld met een verzameling The Best of Gummbah (niet eerder gebundeld), met niet alleen tekeningen maar ook fotostrips en plaksels. En grappen die zich op je netvlies branden, zelfs als je ze walgelijk vindt. Dat is de kracht van Gummbah. Ook al wil je meteen je abonnement op de Volkskrant direct opzeggen na lezing van zijn strip, het beeld blijft je akelig lang bij.
100 pagina's
€ 17,50

Chef-kok Ron Blaauw deelt zijn favoriete adresjes in Amsterdam, en vormt samen met Ippel & Flores een gouden team. Mijn Amsterdam is divers, up to date, en vol met leuke insidertips. De beschrijvingen zijn fris en to the point. Door de indeling van het boek in hoofdstukken van 's ochtends vroeg tot in de late uurtjes volgen we Blaauw een dag lang door Amsterdam; van de markt, via de koffie naar de lunch, een snack, een borrel, eten, en dan laat, later, laatst.
Cultuur wordt niet vergeten, en bij de dagelijkse snacks vinden we onszelf terug! 'Elke week komt er wel een eetmagazine op de markt. Van obscure, in kleine oplages zelfgedrukte krantjes tot uberfoodglossy’s. Fijne bronnen van eetinspiratie, daar niet van. Maar het is alleen al een dagtaak om erachter te komen welke het zijn en waar je ze kunt kopen. Gelukkig is er het Nieuwscentrum van de ernaast gelegen kwaliteitsboekhandel Athenaeum. Dat doet namelijk het zoekwerk voor je. Maar heel zelden zie je zo’n verzameling specialitische tijdschriften bij elkaar.' Wij gloeien van trots, ook omdat we zij aan zij staan in dit boek met plekken waar we zelf ook graag komen: de Noordermarkt, de Gebroeders Niemeijer, Kef en andere fijne zaakjes. Fraai vormgegeven met smakelijke foto’s.
342 pagina's
€ 24,95

 

Kruip in de huid en het brein van de kat! Een voorbeeld van schitterende poezenpoëzie:
I LICK YOUR NOSE
I lick your nose
I lick your nose again
I drag my claws down your eyelids
OH, you're up?
Feed me
111 pagina's
€ 12,95


Een boek om in te verdwalen, zonder de weg kwijt te raken. Zeer volledig en diepgravend. De complete grachtenwand van het UNESCO-gebied is erin afgebeeld. Het hart van dit boek: de uitgebreide beschrijving in beeld en woord van ieder stukje grachtenwand. Voor het boek werden alle gevels opnieuw gefotografeerd. Ruim 700 illustraties zorgen samen met 180 fotostrips van de grachtenwanden voor een weldadig en rijk boek.
461 pagina's
€ 99,50


No comments:

Post a Comment