Tuesday, November 5, 2013

Cooking Magazines in Dutch

Saji #4

Saji #4
Een buitenkansje voor wie de eerste drie nummers van dit bloedmooie Japanse tijdschrift, gewijd aan de kookkunst, gemist heeft: nummer 4 is binnen! Intussen zijn er al zeven jaar verstreken sinds nummer 1 het daglicht zag (helaas niet meer verkrijgbaar). Inmiddels organiseert Sanji ook allerlei events rondom eten maar altijd met hun motto: 'Good food brings good spirit without any stress... Saji is seeking the richness of the heart brought by the good food ' & 'Eten bepaalt voor een groot gedeelte wie je bent' & 'Geluk is samen eten met iemand van wie je houdt'. Zulke lijfspreuken lijken stuk voor stuk tegeltjeswijsheden, maar zodra je het tijdschrift in de hand houdt weet je dat ze het waar hebben kunnen maken. Saji is liefdevol gemaakt, tactiel met zachte ingeplakte blaadjes en verschillende papiersoorten, teksten & recepten in het Japans, Frans en Engels. Een boeiende mix tussen Aziatische traktaties en West-Europese klassiekers.
62 pagina's
€ 16,50

Saji #4: spread
Mood #3
Dit Belgische tijdschrift met als domicilie Bruxelles ontwijkt handig de taalstrijd door zich op haar bladzijdes louter in het Engels uit te drukken. En ook qua onderwerpkeuze beperken ze zich niet tot 's lands grenzen: het End of the Road-muziekfestival in Dorset in woord en beeld, de hergeboorte van de elektronische muziekscene gelardeerd met Daftpunk, bruschetta en pannenkoekrecepten uit Düsseldorf & Detroit & de dumplings of Mama Lan uit Brixton. Helemaal geen Brussel dan? Jawel! Mood biedt ook een kijkje in de punkbierbrouwerij van Brasserie de la Senne.
80 pagina's
€ 15,90

Mood #3
The Carton #7 The Carton #7
Tja. Wat moet je als juffrouw of meester zeggen over je lievelingetje, ontkennen lijkt het best maar... het bloed kruipt waar het niet gaan kan. The Carton is onze Madeleine: zodra wij dit tijdschrift openen wanen we ons bij onze vrienden in Beiroet. Met dit nummer een hommage aan het gebakken eitje - een eitje dat ons uitsmijtertje reduceert tot onschuldig lammetje. In het middenoosten is zo'n ontbijtje equivalent aan het kweken van cojones, chutzpah of in gewoon Nederlands kloten!
Natuurlijk met uien, sumak (veeel sumak), peper, tomaten, een ronde tafel, pitabrood en vrienden - en dit waren slechts de eerste tien bladzijden, er is meer!
88 pagina's
€ 12,90
The Carton #7
ORDER HERE

No comments:

Post a Comment