Thursday, February 4, 2010

Meatpaper

Het lijkt bijna een contradictio in terminis (om er maar eens een deftige term tegenaan te gooien), maar ook in de bijt van het Nieuwscentrum wonen vreemde eenden. Eén van hen is Meatpaper, een Amerikaans kwartaalblad over alles - en dan ook werkelijk alles - wat te maken heeft met -jawel- vlees. Van wollige witte konijntjes tot bloederig runderkarkas, van Kunst met vlees tot vleesverpakkingen van internationale supermarkten - je kan het zo gek niet bedenken. En, op al die vlakken, met de gewenste diepgang. Het onderwerp lijkt controversieel, een beetje 'fout' eigenlijk, vooral nu het eindelijk bespreekbaar wordt om juist minder vlees te eten. Maar Meatpaper neemt vlees serieus, en de strekking van hun standpunt wordt al duidelijk als je de advertenties van uitsluitend biologische vleesmakers en verkopers achterin bekijkt. En juist in een tijd waar men steeds meer gaat nadenken over voedsel en waar het vandaan komt, past Meatpaper wonderwel. Meatpaper € 9,50 http://www.meatpaper.com/ voor een uitgebreidere recensie over bijzondere 'culinaire' bladen zie onze website van 23 september 2009: http://www.athenaeum.nl/recensies/saji-meatpaper-yummy

No comments:

Post a Comment